Batman 1 Şubesi

KALBİMDE GAZZE YARIŞMASI

 

KALBİMDE GAZZE RESİM VE MEKTUP YARIŞMASI

Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden, Filistin halkına yönelik vicdanları kanatan ve insanın kendini insanlığını sorgulatan, benzeri görülmemiş alçakça katliamlara karşı tek ses, tek yürek olarak bu insafsızlığı lanetliyoruz. Dünyadaki çocuk sigortası en yoğun olduğu yerin başında gelen Gazze Şeridi'nin alacağı 2,2 milyon ve bunun neredeyse yarısında 18 yaşındaydı. Bu savaşta en çok çocuklar zarar gördü. Biz eğitimciler onun günlerimizde evlat edindiğimiz okullarımıza iyi, merhameti, adaleti anlatırken onları vicdanlı, adil, mazlumun derdine derman olmaya gönüllü bireyler olarak yetiştirmeye çalışırken bugün kurduğumuz tüm bireyler bu şehitlik boğazlarımıza karşı çıkıyor. Tüm dünyada tepkiler çığ gibi büyürken, Batman olarak bu zulmün karşısında sessiz kalarak onurlu ve izzetli bakışımız ile tepkimizi ona fırsatta çalışmaya devam ediyoruz. Kadınlar ve masum çocuklar ile tedavi gören yaralılara uygulanan tüm insanlığın vicdanını yaraladı.

Eğitim Bir-Sen başkanı Şehmuz ÖNLÜ Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi ile İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu zulmü duyurmak için "KALBİMDE GAZZE" kayıtlı resim ve mektup yarışmasını düzenlediklerini; Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonuçları tüm kategorilerde birinci olan listeleri 5000 TL, ikinci olan listeleri 3000 TL, üçüncü olan listeleri ise 2000 TL hediye sunumunu ifade ederek tüm yarışmalarda bu yarışmaya katılmalarını ifade etti.

Öğrenciler Yarışmaya Öğrenim Gördükleri Okullarından Katılabilir

Yarışmaya katılan kişi belgesi Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi Ortaokul ve Lise kademesinde ulaşılabilen okul müdürlüklerine 04.03.2024 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

YARIŞMA ŞARTNAMESİNE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

/ebs_files/files/GAZZE%20YARI%C5%9EMASI.pdf