Batman 1 Şubesi

Temsilciler Toplantısı Yapıldı

2023 yılının ilk Temsilciler Toplantısı sendika binamızdaki toplantı salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Toplantıya Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Okul ve Kurum Temsilcileri katıldı.

Şube Sekreteri Zeyneddin Güler’in depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okunan dua ile toplantı başlamıştır.

Toplantıda Şube Başkan yardımcılarımız alanları ile ilgili bilgilendirmeler yaptıktan sonra Şube Başkanımız Şehmuz Önlü gerekli açıklamalarda bulunmuştur.

Şehmuz Önlü yaptığı konuşmasında; “Alanda ki sesimiz, kulağımız, gözümüz  olan Değerli okul ve kurum temsilcilerimiz toplantımıza hoş geldiniz. Öncelikle asrın felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılar şifa diliyorum. Başımız sağ olsun.  Memur-Sen olarak deprem bölgesine 10 milyon TL bağışta bulunduk. Memur-Sen olarak bugüne kadar 134 TIR yardımı deprem bölgelerine gönderdik ve  270 kişilik arama kurtarma ekibiyle sahadaydık, can kurtardık. Memur-Sen ve bağlı sendikaların genel başkanlarının birer maaşını AFAD'a bağışladı. Memur-Sen konukevi ve sosyal tesislerini depremzedelere açtık. Batman Memur-Sen teşkilatı olarak ta Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya ilimize İHH ve Kızılay işbirliği ile kuru gıda, ekmek, çadır, su, tüp, yakacak, tekstil malzemesi gibi yardım malzemelerini ilettik. İki teşkilatımızın kadınlarının daha önce yaptıkları sandviçleri yeni bir organizasyonla desteklediler ve 850 kolilik tırımızı depremzedelere ulaştırdık. Başta görev alan kadınlarımız olmak üzere destek olan herkese  teşekkür ederiz. ”

Sendikacılık adına yeni dönemimizde sizlerin sayesinde büyük başarılar elde ediyoruz. Ülke genelinde yeni üye kazandırma çalışmasına Kasım, Aralık ve Ocak ayında üç ayda üç Türkiye derecesi ile onurlandık. BEBSİs uygulamamamızı faaliyete koyduk. Hukuk birimimizi güçlendirdik. Sendika binamızda gerekli tadilatları yaparak daha kullanışlı hale getirdik. Cumartesi buluşmalarımız daha yoğun şekilde devam ediyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yeni dönemde artırarak devam edeceğiz inşallah. Tüm üyelerimize hediye sırt çantalarımızı teslim ettik. Sizinle yeni bir dönemi, yeni başarılar ile taçlandırmak istiyoruz.”

Şube Başkanı Şehmuz Önlü’nün konuşmasından sonra temsilcilerimizle soru – cevap kısmı ile devam edilmiştir.