Batman 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Başkanlar Kurulu Toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Nisan Ayı Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi katıldı. Sendikal çalışmanın değerlendirildiği, eğitim çalışanlarının zorluklarının ve çözümlerine yönelik önerilerden görüşlerin alındığı, istişarelerin yapıldığı toplantıda şu kararlar alındı:

-Ekonomik alanda gerçekleşen dalgalanma, artan fiyatlar, yorumlama oranları ve piyasalardaki somut gerçeklikler gözetiyor, sabit gelire sahip kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü net bir şekilde gösteriyor. Kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıplar, giriş karşısında düşen alım güçlerini telafi etmeye yönelik önlemler atılmalıdır.

-Kariyer ve liyakat ilkesinin zorunlu olarak bir zorunlu olan görevde yükselme ve unvan yükseltmeleri sınavı, bölümlerin değerlendirilmesine ve bunların keyfî kararlarına verilmesi gerekir. Görevde yükselme ve unvan değiştirme sınavları tüm kamu aşamalarında bir şekilde yapılır.

-Eğitim hizmetinin eksiksiz ve amaca uygun yürütülebilmesinin, yönetici-öğretmen-idari personel sacayağı üzerinde mümkün olduğu bilinli; Hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel yönetim hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelin alın terinin anlamı olarak mali ve özlük haklarında yapılandırmalar yapılan görevde yükselme, unvan kaldırma ve yer değiştirme yerleri karşılanmalıdır.

-Alan yetiştirme konusunda öğretmenlerin edindiği karşılandığı bir süreç bir önce işletilmeli, alan değişikliği kalıcı bir usul ve esasa bağlanarak boyutları giderilmelidir.

-Eğitim uzmanı ve araştırmacı kadrolarına atanan kamu personelinin geleceği ilerleme ve özlük sahibi olma hakları geliştirme ellerinden alınmamalı, mali hak kayıplarını gidermesi gereken at olmalıdır.
 -Kamu personel kademesinde kademe/derece ilerlemesi ile ek göstergeyi irtibatlandıran bir süreç hayata geçirilmeli, her bir kadro unvanının birinci adaya kadar sağlanması sağlanarak birinci yöneticiye erişen kamu görevlilerinin ek açıklamaları en az 3600 olmalıdır.

-Kurum maaş ödeme anlaşmaları ve banka promosyonları sürekli bir tartışma konusu olmaktan çıkarılmalı, bakanlık ve üniversiteler düzeni bütün personelin istediği şekilde tek bir anlaşma yapılmalıdır.