Kadın üyelerimiz, Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonumuz tarafından organize edilen kahvaltı programında bir araya geldi.
Programa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Komisyonu ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Kadın Komisyonu Başkanı Süheyla Tileği, program öncesi yaptığı konuşmada, kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu söyledi.
Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu olmadığını vurgulayan Tileği, “Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Daha demokratik, daha ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi birçok alanda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır. Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır, Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Bizlerde sendikal hayatta yeni yönetimimizle yeni bir bakış getirme gayesinde olacağız.” dedi.
“28 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız”
Sendikal çalışmalar kapsamında her fırsatta üyeleri ziyaret ederek onlarla bir araya geldiklerini dile getiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Şehmuz Önlü ise yaptığı konuşmada gelişmiş demokrasilerde kadının önemine değindi.
Türkiye’nin her alandaki gelişmesinde en önemli katkının kadınlar tarafından sağlandığına dikkati çeken Başkan Önlü,
“Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Kadınlarımız bu süreçte kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum örgütlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyaç, beraberinde kadınların daha aktif çalışmalarının gerektiğini göstermiştir. Sivil toplum biraz da tek başımıza yapamadığımızı hep birlikte yapabildiğimiz toplumsal buluşma alanlarıdır. İşte biz de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, kadınların sosyo-ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını desteklemeyi kendimize birincil görev olarak gördük. Sosyo-siyasal hayatımızın esası olan demokrasimizi kesintiye uğratan 28 Şubat darbesinde yaşadığınız zulmü ve dik duruşunuzu unutmadık, unutmayacağız. Kadın varsa demokrasi var diyoruz, bundan sonra da kadının mağdur edildiği, ötekileştirildiği konularda fikirsel ve eylemsel çalışmalar yaparak, kamuoyu farkındalığı oluşturmaya ve toplumsal bilinçlendirmeye katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu